dressed by: the boyfriend

Dressed by: The boyfriend edition

Elke vrouw kent het wel, the struggle om in de ochtend weer de perfecte outfit te kiezen voor de dag. Vol goede moed bedenk je de meest fascinerende combinaties maar uiteindelijk kom je toch weer in je normale kloffie naar je werk (of school etc.). Ook ik. Met mijn volle kledingkast val ik toch in dezelfde patronen. Daarom ging ik de uitdaging aan. Mijn vriend koos een week lang, 7 dagen, mijn outfit voor de dag. En dit was het resultaat!

The rules

  • 7 dagen lang kiest mijn vriend de complete outfit uit
  • Ik draag het zoals hij wilt
  • Elke outfit mag maar één dag gedragen worden
  • Hij kiest de outfits, zonder mijn hulp

Maandag, tweede paasdag

Een zonnige dag die we doorbrachten in een aantal meubelwinkels om te kijken voor ons nieuwe huisje. Normaal gesproken had ik een simpel kloffie aangetrokken omdat ik niet echt iets “belangrijks” ging doen. Maar nee, ik moest eraan geloven, ook deze dag ging ik goed gekleed de deur uit.

Dit rokje van Forever21 heb ik een goede 3 jaar in de kast liggen en heb ik zelden aan. Maar de combinatie met de blouse was prima te doen. Nu had er van mij wel een ander shirt onder gemogen :), eerder een hemdje. De schoenen heb ik ook al een aantal jaren in de kast staan, die draag ik dan wel geregeld. Zou ik dit vaker dragen? Ik denk niet heel snel, door de outfit voel ik mij stiekem weer 5 jaar jonger..

Items:

Rode skater skirt – Forever21 / Blouse met bloemen – Costes / Schoenen – Onbekend

outfit maandag

Dinsdag – the “little black dress”

Op deze dag werkte ik thuis en toch besloot vriendlief mij in een net jurkje te stoppen. Logica? Een verrassende en nieuwe outfit is het niet aangezien ik dit jurkje geregeld draag. Zelf combineer ik hem dan vaak met een lekker comfy wollen vest of een net jasje.

Zwart jurkje – Vanilia / Zwarte enkellaarsjes – Shoeline

outfit dinsdag

Woensdag – another skirt day..

En weer een rok. Mijn vriend houdt dus blijkbaar van jurkjes en rokken, want ik moest er weer aan geloven. Normaal gesproken had ik allang de jeans uit mijn kast getrokken, maar nee ook woensdag was het skirt day. Nu is dit geen verrassende combo. Ik draag deze rok wel vaker met een zwart shirt, alleen hij koos dan voor een zwarte blouse. Helemaal prima. Voelde wel als een Rox outfit.

Items:

Roze Rok – Vanilia / Zwarte Blouse – Asos / Enkellaarzen – Shoeline

outfit woensdag

Donderdag – the Vanilia look

Dit is dus één van mijn favoriete rokken, alleen weet ik nooit zo goed hoe ik hem moet combineren. Éen ding heb ik altijd wel als voorkeur. Het shirt erboven moet niet teveel afwijkend zijn van de rok. Maar mijn vriend dacht er anders over. Die koos voor een t-shirt in het wit, eiwit kleur?? Oh, vergeet even het feit dat het die nacht gevroren had, dus dat een trui misschien wel fijn was geweest… Anyhow voor mij gevoel matchte het niet helemaal met het weer. De combinatie zelf, ja niet iets wat ik zou kiezen, maar het kan ermee door.

Items:

Mintgroene Rok – Vanilia / Witte wollen Shirt – Vanilia / Schoenen – Shoeline

Vrijdag – de feestjurk

Oké, misschien ben ik gewoon gek. Maar deze jurk heb ik alleen gedragen op speciale gelegenheden. Ik kocht hem ook op Asos onder de categorie “wedding season”. Het was dus ook nog nooit in mij opgekomen om hem op een normale werkdag te dragen. Maar gecombineerd met het jasje vond ik het wel een goede outfit. Alleen wel iets te zomers voor deze bijna winterse temperaturen.

Items:

Jurkje – Asos / Jasje – Vanilia / Schoenen – die heb ik ergens in het huis uitgegooid…..

Zaterdag – formeel weekend??

Yes weekend! Ik dacht lekker te chillen op die billen maar helaas. Ik moest deze zwarte rok aan met een witte blouse. Bijzonder voor het weekend. Liep ik daar door de bouwmarkt in een bijna werk outfit en wandelde ik een beetje overdressed langs de Galderse meren. Maar hè, de schoenen die waren wel goed bedacht voor de dag, chill.. Voor herhaling vatbaar deze outfit? Ja hoor, alleen eerder op een werkdag..

Items:

Zwarte Rok – Forever21 / Witte Blouse – Vanilia / Schoenen – H&M

Zondag – Comfy as f*ck

Eindelijk zondag. De laatste dag van de “challenge”. Ja, ik mocht eindelijk een comfy outfit aan. Een heerlijk warme wollen jurkje. We zijn ook niet de deur uit geweest (mooi, aangezien ik dit stuk wol zelden buiten de deur draag). Het was een simpele outfit, die ik overigens wel vaker draag op vrije dagen. Niets op of aan te merken dus.

Items:

Grijze jurk – The Sting

Final thoughts

Oké, wat vond ik nu van deze week? Ik heb mijn broeken gemist! Moet ik het als een hint zien dat ik vaker rokjes en jurkjes moet dragen? Ik heb het even gecheckt, maar nee. Hij zei dat het er vooral mee te maken had dat hij het lastig vond om mijn broeken te combineren met de shirts die ik heb. En hij wilde voorkomen dat er vreemde combo’s uit kwamen…

Zijn het outfits die ik vaker zou dragen? Ja, op zich wel. Verrassende combo’s? Niet echt verrassend maar wel out of the comfort zone. Vooral het dragen van een feestjurk op een werkdag en het dragen van formelere kleding in het weekend. Ik vond het zeker een leuk experiment om te doen. Binnenkort ga ik aan de slag met een styliste om het experiment nog eens uit te voeren. Maar daar lees je snel meer over 😉

En welke outfit vind jij het leukste?

Geef een reactie