mirena spiraal

Het verhaal van de spiraal

Doet het pijn? Voel je hem zitten? Voelt je vriend hem zitten? Is hij er al uit? En ben je vooruit gegaan? Het zijn de vragen die ik de afgelopen weken volop heb gekregen. Blijkbaar zijn mensen toch nieuwsgieriger naar mijn bloed serieuze kut probleem dan ik in eerste instantie had gedacht. Dus vandaag, een goede vier maanden verder, deel ik mijn ervaringen over die vreemdeling in mijn baarmoeder.

Doet het pijn? Dat is de meest gestelde vraag. Echt serieus, het zetten van een spiraal doet geen pijn. Maar dat beschreef ik al in mijn avontuur van het laten zetten. En nee, het is nu niet zo dat ik dagelijks denk:”Au stom spiraaltje haal hem eruit!” Want laten we even eerlijk zijn, als dat het geval was had ik hem er persoonlijk zelf uit getrokken. Maar dan:”voel je hem zitten..” *rolleyes*. Eigenlijk kan ik daarvoor simpelweg een vraag terugspelen:”Voel je een tampon zitten? Nee, waarom zou je een spiraal dan wel voelen, die nota bene nog verder weg zit?” Kortom, geen pijn (kom hier zo op terug), geen irritatie en alles behalve onplezierig.

Kom ik op het volgende punt. Mensen zijn opeens bloednieuwgierig naar mijn bedtime stories. Sorry voor the too much info, maar eigenlijk komt het erop neer dat mensen willen weten of mijn vriend hem voelt zitten. Het grappige is dat mensen het aan mij vragen en niet aan hem. Maar om eerlijk te zijn… Ik vroeg het mij ook af. En wat was zijn antwoord…”Het went vanzelf” Kortom ja dus, in het begin voelde hij hem zitten. Is het vervelend, voor zover ik weet niet. Het schijnt te wennen.

Maar dan, merk ik verbetering. Ik nam natuurlijk mijn spiraal omdat ik nogal last had van mijn maandelijkse grote schoonmaak. Ben ik vooruit gegaan. Nou…. ja en nee. In principe is het zo dat mijn menstruatie korter is geworden. daarnaast heb ik minder last van emotionele buien en voel ik mij niet eens in de maand zwaar belabberd. Oh en ik ben ook niet om de 4 weken de pineut. Jeeej… maar als ik de pineut ben. Wauw… dan moet ik eerlijk bekennen dat het erger is dan dat het was met de pil. Kortere periode maar wel meer last van flinke baarmoederspieroefeningen en stiekem toch wel wat belabberd. Maar hé, het is korter en minder vaak dus ik zeg deal!

Eindconclusie na een periode van vier maanden? Ik kan wel stellen dat ik erop vooruit gegaan ben. Hoewel het misschien af en toe een beetje afzien is, moeten we maar van geluk spreken dat het werkt zoals het hoort te werken. Oké, de belofte van de dokter dat mijn menstruatie helemaal weg zou gaan, die is (nog) niet nagekomen. Maar wie weet. Ik ben in ieder geval tevreden over mijn mirena spiraal.

Geef een reactie