verhuizen

Huisje, boompje, woonkeuken

“Nahhh, we sparen nog wel even door zodat we echt groots kunnen verbouwen”, ik hoor het mijzelf nog zeggen op een terras in Athene. Maar toch echt, nog geen half jaar later was het zover. Wij hebben een huis gekocht. Ik word burgerlijk, het |help mijn man wordt klusser” principe gaat beginnen, ik ga maandelijks een flinke hypotheek betalen en misschien wel de grootste verandering ik ga het centrum van Breda verlaten.

Hoe het begon

Al een tijdje zaten mijn vriend en ik erover te denken om de next big step te maken. We wonen nu een goede drie jaar met veel plezier in ons appartement aan de rand van centrum Breda. Mij hoor je ook niet klagen over het feit dat ik elke ochtend uit kijk op de grote kerk van Breda en dat ik geregeld bootjes voorbij zie varen over de singel vanaf mijn bank. Maar toch, we zijn een beetje het appartement aan het uitgroeien. Nee, niet omdat ik ruimte te kort kom, hoewel, een kamertje meer zou fijn zijn. Nee, gewoon puur omdat de mogelijkheden in dit huis er wel uit zijn. En hé, waarom moet ik nog perse zo dicht bij het centrum wonen? Nee, ik ben toe aan een huisje met een tuintje. En laten we eerlijk zijn, het plaatsmaken, in dit sociale huurbouw appartementje, voor mensen die dit echt nodig hebben voelt goed.

Wij gingen op huizenjacht…

Ik werd nieuwsgierig, we vulden hier en daar wat hypotheek tools op het internet in en we ontdekte dat we best een aardig bedrag aan hypotheek konden krijgen. Al snel besloten we naar wat oriëntatie gesprekken te gaan met verschillende partijen en stiekem keken we tussendoor op Funda. En daar was hij, een pareltje van een huis. Apart, niet te groot, niet te klein.. Tuintje, fijne keuken badkamer etc. We plande onze eerste bezichtiging en gingen op pad. Jongens, wat was het uhm, hoe zal ik het noemen, lastig.. Want nee, dit eerste pareltje wat we zagen is hem niet geworden (iets met constructies in erfpacht) en de daarop volgende 8 huizen waren ook niet naar onze zin. Totdat we binnenstapte in een drive-in woning. Voelde het anders dan de andere huizen? Niet perse, heel eerlijk, iedereen kon zien dat er flink wat aan gedaan moest worden om het naar onze zin te krijgen. Maar we zagen wel mogelijkheden, heel veel mogelijkheden.

Tweede bezichtiging

Al vrij snel na de bezichtiging waren mijn vriend en ik het eens met elkaar. We moeten een tweede bezichtiging inplannen en even mensen met “ervaring” meenemen. Dus zo gezegd zo gedaan.. En ook zij zagen mogelijkheden, maar wel een flink kostenplaatje. Eén die wij overigens niet over het hoofd hadden gezien.

Moment van de waarheid

Ja, dan komt het moment van de waarheid. Wij gingen een bod uitbrengen. Geheel zonder aankoopmakelaar gingen we te werk. En na wat heen en weer gebel, was het antwoord daar, we hebben het huis!

Help mijn man en ik worden klussers

Ja, wij gaan dus klussen/verbouwen/prutsen, hoe je het ook wilt noemen. De tweede week van augustus krijgen we de sleutel maar we zijn natuurlijk al met wat simpele voorbereidingen bezig. Muren opnieuw stucen, vloeren eruit slopen en beton storten, muurtjes eruit slopen (niet in die volgorde) en natuurlijk het gebruikelijke opfrissen van een huis. Maar ik heb er zin in!

Wat en waar?

Ja, nu de grootste vraag natuurlijk. Wat heb je gekocht en waar. Het is een drive-in woning aan de rand van Breda. Dat betekent dat ik een huis krijg met garage, tuinkamer, keuken/woonkamer, 3 slaapkamers en een badkamer. Of zoals mijn indeling wordt. garage en woonkamer op begaande grond, woonkeuken met bar op de tweede verdieping, slaapkamer met walk-in-closet en badkamer op de derde verdieping. En ja, ik weet het, er is een kamer over. En nee, ik ga die niet vullen met babyspullen en mini rox/roy’tjes.

Pinterest is in ieder geval weer even mijn favoriete social media kanaal en natuurlijk instagram. Mijn facebook feed is opeens gevuld met banken, bedden en accessoires. Maar eerst flink wat eigen huis en tuin kijken, je weet maar nooit wat je ervan opsteekt.