Dit is waarom Boedapest een bezoekje waard is!

Goulash eten, Zsiget en ja wat wist ik eigenlijk nog meer van mijn bestemming? Niet heel veel. Mensen in mijn omgeving zijn toch eerder geneigd het vliegtuig te pakken naar zon, zee en strand. En ik? Ik ontdek liever de wereld, zo onvoorbereid mogelijk.

Het was een spontaan geplande reis, vrij random gekozen. Ik ging naar Boedapest, maar dan wel in stijl, met mijn ubercoole ananas rugzak. Dit is waarom ik iedereen een trip naar Boedapest aanraad!

boedapest

Huisje, kasteeltje, monument..

Ik weet niet hoe het met jullie zit? Maar ik houd ervan als een stad mij verrast. En dat deed Boedapest. Wie denkt dat Parijs mooie bezienswaardigheden heeft, die heeft Boedapest nog niet bezocht. Of je nu wandelt door de kleine straatjes van het oude Boeda of het met brede straten verrijkte Pest. Van de Andrássyboulevard tot aan het Várhegy. Ik heb mijn ogen echt uitgekeken. Wat een prachtige gebouwen!

Sprookjesachtige winter

Aangezien ik eind januari te vinden was in Boedapest, liep ik dik aangekleed de stad door. Ik heb er heerlijk in het zonnetje gezeten, maar wel met gevoelstemperatuur -10 graden Celsius. Eerlijk? Ik vond het heerlijk. De eerste twee dagen heb ik zelfs mogen wandelen door de sneeuw! Oh en wie denkt:”Bah sneeuw betekent uitglijden”, die heeft het mis. Alle straten waren schoongemaakt en je had voldoende mogelijkheden om veilig en zonder slipgevaar door de straten te wandelen.

Boedapest

Foodies on top

Ik kende eigenlijk alleen de Goulash als Hongaars begrip in culinaire wereld. Maar het volk, voor zover ik heb kunnen proeven, heeft veel meer eten om van te smullen (logisch…). Grote vlees en groente schotels en enorm heerlijke desserts. Want blijkbaar zijn ze daar ook zoetekauwen. Aangezien we geregeld even wilden opwarmen met een kop thee, heb ik ook geregeld kunnen genieten van hun zoete lekkernijen. Op iedere hoek van de straat zit er wel een bakkerij of banketbakker. Smullen dus! Oh en die Goulash, die smaakte ook prima.

Save the money

Normaal gesproken, als ik een stedentripje heb, dan kan ik aardig mijn portemonnee open trekken. Het blijft een feit dat voor het geld van een stedentrip je vaak een week op vakantie kan in een all inclusive resort. Maar…. Niet als jij naar Boedapest bent geweest. De vluchten naar deze stad zijn (nog) betaalbaar, hotels kosten weinig en het eten is helemaal niet duur. Kortom als jij een budget citytrip wilt, ga dan naar Boedapest! Ik boekte overigens alles via Travelbird (vooral omdat het nogal een lastminute beslissing was). Maar ik gok dat je nog goedkoper uit kunt zijn dan ik.

Dus wanneer pak jij je spullen om te genieten van een heerlijke Goulash, om te wandelen langs de Donau, of om je ogen uit te kijken op de beroemde Burcht van Boedapest? Oh, je kan overigens ook in de zomer gaan, dan kan het makkelijk een graad of 30 zijn! Lekker weertje. Maar een stedentrip in de sneeuw heeft ook zijn charme. Hoe dan ook, mocht je van plan zijn om te gaan. Heel veel plezier!

Geef een reactie