Niemand is zo rijk als een mens alleen

Daar zat ik dan, alleen in een onbekende stad. Een stilte in de haven, maar zoals onze Abel ooit zong: “Er is niemand zo rijk als een mens alleen.” Allerlei gedachten gingen door mijn hoofd, allemaal positief. Want mensen wat heb ik genoten.

“Ik ga een weekendje alleen weg!” Mijn vriend keek niet eens verwonderd op, meneer had zelfs verwacht dat er een vliegtuig aan te pas zou komen. Maar nee, ik zocht de zon, “zee” en geen strand gewoon op in ons eigen kikkerlandje. Ik boekte een Airbnb en stapte in de trein richting Middelburg.

Allereerst, ik verbleef in een super lieve Airbnb. Eigenaresse Simone was een erg sympathieke vrouw en de kamer was echt schattig. Het was even 180 graden omgedraaid qua inrichting (mijn 50 tinten strakke ocd inrichting is toch wat anders). De kamer kan je boeken via Airbnb, ik raad hem aan ->
‘Perfect pearl’ haven suite

Ik dropte mijn spullen en zocht al snel de weg naar het pittoreske centrum van Middelburg. Hoewel ik dat woord zelden gebruik, het had gewoon de uitstraling. Ik zocht een toevlucht in de Hema en Bruna om snacks, wijn en tijdschriften te halen. Ik ging immers genieten van het hele weekend!

Al snel werd het donker, pakte ik een dikke trui, een goed glas wijn en muziek om vervolgens op het balkon te genieten van het uitzicht. Oké ik beken, geheel alleen was het niet, aangezien ik genoeg whatsappjes kreeg. “Of ik het naar mijn zin had alleen”  (Hallo digitale wereld, zo alleen was ik opeens niet meer). Maar de rust, het weinig verkeer, ik moet toegeven ik vond het heerlijk.

Voor mijn gevoel heb ik wel uren op het balkon gezeten, genoten, nagedacht en vooral ook ideeën uitgewerkt. Want laten we even eerlijk zijn, een nieuwe plek levert nu eenmaal inspiratie.

Ik verbleef er twee nachten, waardoor ik heerlijk lang heb kunnen wandelen door de stad. Ik heb steegjes verkend, gezeten aan het water maar bovenal veel genoten. Gewoon aan de Noordzee, met de Nederlandse zon (ja vooruit, ook regen) en vooral géén haring. Het mag weer duidelijk zijn, fijne plekken kunnen ook om de hoek zijn…

Geef een reactie