pannenkoekenplant

Groene vrienden wishlist

Op mijn instagram deelde ik al dat ik sinds kort de trotse eigenaresse ben van Bob de pannenkoekenplant. Als planten newbie (ik vermoordde planten voorheen) ben ik langzaam onze groene familie aan het uitbreiden. En deze planten staan op mijn wishlist.

Even een kleine disclaimer. Dit is geen gesponsord artikel en nee ik krijg niets betaald. Ik vind de website plantsome.nl oprecht heel tof. Mijn marketing hartje gaat sneller kloppen van dit soort websites. Planten verkopen kan ook op een awesome manier. Alle planten op deze wishlist wil ik echt gaan bestellen (mits ze nog op voorraad zijn).

Anny ananas plant plantsome

Tomorrow, Tomorrow… Liever vandaag Anny

Oké, deze ligt wel heel erg voor de hand. De ananasplant Anny moet natuurlijk ergens gaan shinen in ons huis. Want ja, ananas. Vooruit ik beken. Ik had Anny al, maar die heb ik laten doodgaan (Typisch…) Maar de volgende keer, en met een beetje hulp van de Plantsome plantenverzorgingsapp, zal ik goed voor mijn baby ananas zorgen.

Ananasplant op Plantsome

Neef Johny (Yucca)

Niet teveel eisen, dat heeft de Yucca. Hoppa dat is natuurlijk bij uitstek (haha stek….) de plant die aanwezig moet zijn in mijn huis. Weinig omkijken naar, maar toch een hoop groen wat de kamer opvrolijkt. En het mooiste van deze plant? Man des huizes wilt hem hééél graag…

Yucca op Plantsome

Yucca plant in pot

Tropical Coco

Licht, heel veel licht. Maar wel beschermd van de directe zon. Ik in plantenvorm! Kortom deze hoort in mijn huis te staan. Op een mooie lichte plek, waar ze de kans krijgt om heerlijk te groeien en een tropisch element aan ons huis toe te voegen. Mooie grote bladeren, weinig poespas. Ik houd ervan. Hop met die billenbloot, want ze groeit uit een kokosnoot! Op een onbewoond ei-eiland…

Kokospalm op plantsome

The Other Bob

Hé een naamgenootje van Bob! Maar deze Bob is iets robuuster dan de pannenkoeken Bob. Een cactus, wie kent hem niet. Mooie instapplant, of niet? Heeft zeer weinig water nodig (kan ik het dus niet vergeten). Maar is wel duidelijk aanwezig in je huis. Ik moet dan wel even een goede plek vinden waar niemand gestoken kan worden door Bob, want dat zou een beetje jammer zijn.

Cactus Euphorbia op plantawesome

 

Cactus plantawesome