Foodie . Geek . Woman

Gezelligheid met ananas & the buns

Roxanne, eind twintiger en gek op ananassen (obvious?). Als een echte millennial heb ik een grote mensen baan bij een internationale corporate in business outsourcing (watte? Nevermind). Daar werk ik al Online Marketeer. Dit doe ik fulltime. Maar omdat ik blijkbaar mijn vak zo leuk vind werk ik ook nog freelance onder de naam UXMG (dit doe ik samen met mijn vriend) en jawel… vond ik ook nog eens tijd deze blog te vullen.

Naast al dat “werken” ben ik ook bunny mom van Poppy & Snickers. In mijn ogen de meest schattige konijnen van al, maar laten we eerlijk zijn, die flaporen halen soms ook het bloed onder je nagels vandaan. 

Ik woon samen met mijn vriend in Breda met een hoop ((bijna) dode) planten.. 

The foodie

Obviously. ik houd van ananas. Maar niet alleen van ananas, eigenlijk ben ik altijd in voor een hapje en een drankje. Als jong meisje had ik geen moeite met het leegeten van mijn bord, deze dagen ben ik natuurlijk zelf in controle over wat ik eet. En met groot succes dat ik graag deel. 

In mijn puberteit kon ik al uren kijken naar 24kitchen. Want hoe fascinerend is het dat je van een paar simpele ingrediënten de meest fantastische gerechten kunt maken. En of dat nu binnen een uur gedaan is of binnen 10 minuten, ik vond en vind het nog steeds allemaal interessant. 

Maar puur alleen kijken naar kookprogramma’s, daar word je niet veel wijzer van. Ik kookte minimaal eens in de week voor mijn ouders en werd er steeds beter in. Waar het begon met de woksauzen in pot, ontdekte ik al vrij snel dat je dat ook heel makkelijk zelf kon maken.

Eenmaal op mijzelf wonend en direct samenwonend werd het koken echt mijn hobby. Vrienden en familie genoten van al het lekkers wat ik op tafel toverde, met als gevolg: “Heb je toevallig het recept voor mij?”

The Geek

“Later gaat ze iets met computers doen” zeiden mijn ouders altijd. Ik was als kind al gek van gamen (Freddi Fish it is!), websites bouwen (hello kinderlines). Ook knutselde ik  eindeloos “tweaks” aan mijn eigen pc’tje. Hoe vaak windows niet opnieuw geïnstalleerd werd, dat wil je niet weten…

Maar vooruit, we weten allemaal dat iets met computer doen tegenwoordig niet meer zo bijzonder is. Maar dat ik daadwerkelijk het creatieve kant van dat ding ging opzoeken, daar hadden mijn ouders wellicht gelijk in. Ik werk nu dagelijks als online marketeer (hallo betaald instagrammen) en ik bouw zo nu en dan een website in elkaar (je zit er toevallig op één nu!) Verder draait mijn hele leven om die stomme apparaten. Ik speel geregeld de Sims en Planet zoo, kijk elke avond minimaal één Youtube video en gebruik the interwaps natuurlijk volop om inspiratie op te doen om nog meer te koken.

The buns

Februari 2020, na jarenlang geen huisdier in huis gehad te hebben adopteerde we (vrij spontaan in de ogen van anderen) Poppy en Snickers. Onze eigenwijze uit de kluite gewassen franse hangoor en onze trotse binky boy leeuwenkop. In sneltrein vaart probeerde ik alles te leren over het leven van een konijn. Tegenwoordig zijn ze natuurlijk part of the family, of zoals mensen zouden zeggen :”Het zijn echt jullie kinderen.” Uiteraard deel ik graag de snoezigheid, de fluf en de binkies die deze twee aan ons leven hebben toegevoegd.