Oogverblindend Mooi

Redelijk onwerkelijk voelt het aan. Een goed 1,5 jaar na het afstuderen werd ik lichtelijk met mijn voetjes van de vloer getrokken. Mijn hakjes zorgde er eigenlijk voor dat ik bijna naast mijn schoenen zou gaan lopen, maar ja het is ook zo wat. Ik was opweg naar Eindhoven. Het was 13 November 2014, de dag dat een van de projecten die ik heb gedaan een prijs won en niet zomaar een prijs.

Het begon eigenlijk een goede 2 jaar terug. Ik ging mij samen met Inge van Hoppe wagen aan een project met blinden en slechtzienden. Na een goed half jaar  samen stage gelopen te hebben bij Stichting Accessibility. Een enorm leerzaam half jaar, maar het was nog niet over met deze enorm bijzondere doelgroep. Inge en ik waagde ons in een nogal onbekende wereld voor ons. De wereld van mode en make-up. We gingen samen met Bartimeus aan de slag met Oogverblindend Mooi. Kort gezegd komt het erop neer dat er een heel onderzoek gedaan is naar behoeftes van slechtziende en blinde dames op het gebied van fashion en make-up. En ja daar is een heel project uit gekomen.

Na het afstuderen waren we nog niet klaar, we gingen door met een huisstijl ontwerp en een geweldig hilarische youtube video. Die kan je hier terug vinden.

Maar gisteren was de kers op de taart, voorlopig dan. Want hoe wel ik vrij bescheiden ben, schreeuw ik het nu lichtelijk van de daken. Oogverblindend Mooi is tweede geworden voor de CZ zorgprijs. Ja CZ zorgprijs, ik hoor nu nu denken, wat? Het CZ fonds steunt dus goede initiatieven in de zorg en Oogverblindend Mooi was blijkbaar zo baanbrekend dat we gisteren de tweede prijs mochten gaan ophalen.

Ja, jezus ik was wel licht overdonderd. Want echt het is een dosis waardering voor hard werk. Trots ben ik stiekem wel op mijzelf maar ook zeker op Inge die enorm hard heeft ingezet en natuurlijk Carine en Jacqueline (de geniale en sympathieke dames die het hele project überhaupt mogelijk hebben gemaakt).

Ik zeg top, super blij en ben benieuwd naar wat er nog meer gaat komen.

2 Reacties op Oogverblindend Mooi

 1. 1
  Inge

  Ik had nooit verwacht dat ons werk zo ver zou komen, dat we dit zouden bereiken. Echt zo top!

  15 nov 2014 - Reply
 2. 1
  Estrella

  Wat super zeg! Dat is wel de kroon op je werk!

  14 nov 2014 - Reply

Geef een reactie