piece by piece - kelly clarkson

Piece by Piece – Kelly Clarkson

Als fan sinds haar Idols carrière, zat ik al sinds 2011 stuiterend te wachten op iets nieuws uit het gouden keeltje van Kelly Clarkson. Die idols winnares is ze voor mij allang niet meer. Ze is veel meer. Ja, ik ben fan. Zij is mijn idool. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij, Kelly Clarkson moet en zal mijn dag verblijden met haar stem. Want laten we eerlijk zijn, alleen maar John Mayer luisteren zou een beetje vreemd zijn.

Eindelijk was het dan zover. Maart 2015 gaat voor mij de geschiedenis in als de maand waarop ik eindelijk kon genieten van nieuwe klanken en nieuwe lyrics. Misschien is een review van dit album, door mij geschreven, niet helemaal op zijn plek. Want laten we eerlijk zijn, een erg neutrale blik heb ik niet op haar. Ik sta nog net niet gillend voor haar huis (wie weet, als het om de hoek was).

In eerste instantie was ik wel licht huiverig. Dit album ging een album worden waarbij Kelly Clarkson niet geheel de touwtjes in handen had. Wegens haar zwangerschap had ze besloten de liedjes door andere te laten schrijven. Werd het wel persoonlijk? Zou het wel in haar straatje passen? Maar ik denk dat de zwangerschapshormonen positieve invloeden hebben gehad. Want jongens, het album is weer een pareltje. Eerlijk? Beste album ooit? Nee, ik ben nog steeds Ms. know it all (All I ever wanted), maar ik ben zeker positief over Piece by piece.

De aftrap begon natuurlijk met “The heartbeat song”. Ik moest even wennen, maar al snel vond ik het catchy (in a positive way) en wilde ik dansen op het nummer. Vrolijke, optimistische muziek. Typisch voor de muziek die we gewend zijn van Kelly Clarkson.

Precies een week voordat het album uit kwam, deelde ze zelf haar muziek (hoe wel waarschijnlijk haar marketingteam) op YouTube. Elke dag een nieuw nummer. Als je het mij vraagt, ontzettend slim! Want zo houd je je fans op de hoogte en kunnen ze alvast wat van het album proeven.

Mijn persoonlijke favoriet? Ik denk dat het “Second wind” is. Daarnaast is “Run Run Run” met John Legend ook zeker een fijn nummer. Maar al die ophef rondom het nummer vind ik weer belachelijk (blijkbaar heeft Tokio hotel het geschreven en zijn de fans van hen nogal pissed out. Welcome to the music business people…) Als het echt geschreven is door Tokio Hotel, dan bij deze mijn complimenten voor de lyrics! Oh en de combo Kelly en John Legend vind ik persoonlijk ook heerlijk.

Kortom, ik vind het een album wat zeker de moeite waard is om even open te klikken in spotify. Ik vind het zelfs de centjes waard, om hem te bestellen bij bol.com. Dus wie weet zal ik dat binnenkort eens doen (al mis ik stiekem mijn cd speler in laptop, damn Macbook air).

Wat vind jij van Kelly Clarkson?

1 Reactie op Piece by Piece – Kelly Clarkson

  1. 1
    Estrella

    Ik ken eigenlijk alleen ‘Heartbeat song’ van dit album en die vind ik erg leuk! De rest ook eens luisteren dan.

    12 apr 2015 - Reply

Geef een reactie