schrijvende blogger

Bloggers schrijven over

Zoals gewoonlijk stond ik daar weer. een groep mannen om mij heen. Wellicht omdat ik het beter met mannen kan vinden dan vrouwen. Grote bruine ogen, diep blauwe kijkers en ietwat starende grijzige ogen keken mij aan. Zoals gewoonlijk was ik weer het meisje die met haar donker bruine ogen omhoog staarde (tsja heb je met je ietwat kleine verschijning). Het was het scenario dat ik telkens tegen kom in nieuwe groepen. “Dus jij schrijft verhalen op het internet”…

Goed dit verhaal begint misschien al jaren geleden, maar ik heb dit stukje script al menig keer voorbij horen komen. En ik was een van de storytellers in het spel van woorden. Soms heb ik een tegenspeler of 5, maar soms lijkt het een romantisch diner voor twee met alleen een glas wijn. Mijn zogenaamde “line” blijft hetzelfde. Het begon al in 2006. Een blogger in je midden hebben blijft voor sommige mensen nog steeds onbegrijpbaar.

“Maar waar schrijf je dan over”
“Alles wat ik interessant vind”

Dan valt er even een stilte. Menig persoon moet dan blijkbaar hard nadenken wat ik bedoel met alles wat ik interessant vind. Ik hoor ze denken:”Onschuldig ogend meisje, nee ze is geen make-up plamuur meisje (sooo wrong). Misschien dan een echte kookliefhebber, nee ze is niet stevig gebouwd (check mijn kruidenkastje maar 😉 ). Veganistisch? Feministisch? Muziekliefhebber… wat dan? Help!” Oh, mensen breek je hoofd er niet over, want dat heb ik zelf jaren gedaan en zelfs ik kan mijzelf niet in een hokje plaatsen (best slecht als online marketeer met fascinatie voor psychologie en doelgroep analyses)

“Maar wat is alles dan wat je interessant vindt?”
“Simpelweg is het vooral inspiratie halen uit wat ik dagelijks meemaak.”

Ja, en dan zie (correctie: hoor) ik het gebeuren. Het is over het algemeen het mannelijk geslacht dat dan op een of andere manier een twinkeling in de ogen krijgt. Niets tegen jullie mannen hoor en ik heb ook niets tegen een dosis gezonde ego. Maar seriously??

“Dus wanneer schrijf je over mij?”

*Het moment dat ik met mijn ogen draai* Misschien is het jullie soort van openingszin. Maar nu dus. Jullie eindigen nu allemaal stuk voor stuk in een groep woorden die eigenlijk bedoeld is voor meerdere mensen. Nee, geen speciale blogpost over jou, want helaas, het komt echt zelden voor dat ik iemand dusdanig interessant vind dat je een hele blogpost waard bent. Hoewel…… het zou wel weer hilarische schrijfsels kunnen opleveren….

2 Reacties op Bloggers schrijven over…

  1. Roos

    Haha leuk! Ik heb dan 1 bepaald onderwerp maar er zijn zat blogs die over van alles en nog wat schrijven.. 🙂

    1 nov 2015 - Reply
  2. Estrella

    Haha wat leuk geschreven dit! Ik vertel eigenlijk gek genoeg bijna nooit over het feit dat ik een blogger ben, ondanks dat die gewoonte toch onderhand wel ingesleten zou moeten zijn na 13 jaar. Het is ook zeker niet zo dat ik me ervoor schaam ofzo, maar mensen die het bloggerswereldje niet kennen snappen er meestal niks van en ik heb geen zin om het uit te leggen. 🙂

    23 sep 2015 - Reply

Geef een reactie