Kleurenanalyse

Daar zat ik dan in mijn stoeltje, ik moest er toch echt aan aan geloven. Ik had het al meerdere keren in een versimpelde versie gezien bij verschillende vrouwen. Beginnend met de goud en zilver sjaal, opbouwend naar verschillende kleuren sjaaltjes. Kijken welke je nu wel en niet staat. Ja, het was tijd voor mijn persoonlijke uitgebreide kleurenanalyse.

“Allereerst ben ik blij jou te mogen analyseren, bij de meeste mensen heb ik wel een vermoeden wat ze zijn. Maar bij jou, hij is lastig.” Ilona Luca, kleur en style analiste staat voor mijn neus. Blijkbaar ben ik dus een bijzonder geval om te analyseren. Ze begon met het kijken naar mijn ogen. Diep donkerbruin, iris en pupil zijn moeilijk te onderscheiden wanneer het licht er niet op valt. Het straalt warmte uit maar blijkbaar heb ik ook de zogenaamde dodelijke blikken. Ik heb sprekende ogen, zoals ze het noemen.

De volgende stap was het bekijken van mijn huid. Ik schijn een ietwat lichte huid te hebben, was ik al achter. Met een lichte roze ondertoon. Het leek wel of ze steeds meer enthousiast werd. “Ik heb een voorgevoel wat je bent ja, alleen ik denk dat het ons wel gaat verrassen.”

Het werd tijd voor de strijd tussen Goud en Zilver. Nu ben ik persoonlijk geen goudliefhebber. Waarschijnlijk omdat ik goud vaak associeer met die lelijke kettingen waar dan in de meest verschrikkelijke lettertypes letters en namen aanhangen. Ilona en Inge (ja mijn afstudeermaatje kreeg ook een analyse) moesten dus zelf maar even beslissen wat mij mooier stond. Mijn gedachte keurt toch gelijk goud af. En ja hoor, wat bleek, goud doet toch meer met mij dan zilver. Het was ook niet anders te verwachten.

En toen kwamen de bekende sjaaltjes. Allerlei kleuren en kleurencombinaties heb ik om mijn nek gehad. Wat bleek, overigens geen verrassende uitkomst voor mij. Ik ben een Herfsttype!

IMAG0457

En dit is dus mijn kleurenpalet! Ja voor de mensen die mij goed kennen, er zitten amper kleuren in die ik draag. Dat was nu net de grappige kant van het verhaal. Volgens Ilona paste dat tegenstrijdige dan wel weer bij mijn persoonlijkheid. Lekker tegendraads alles fout doen en er ook nog mee weg komen!

Als laatste heb ik ook nog tips gehad over mijn lichaamsfiguur. Wat moet ik dragen en wat absoluut niet. Ik ben dus een Klein peertje. Ik had de neiging om te gaan naar de zandloper. Wederom, ik ben tegendraads en deed juist bijna alles wat ik niet moest doen. Maakte het dus wel grappig.

lichaamsvorm peer

Maar wie weet, ga ik nu in het vervolg, toch een beetje letten op wat mij wel en niet staat. Al blijf ik toch wel kleding dragen die ik zelf mooi vind, dat was ook wel een beetje de clue van het verhaal. Je bent dan misschien beter uit in een kleur uit de kleurenpalet, draag voor al wat je zelf fijn vind.

4 Reacties op Kleurenanalyse

 1. Barbara

  Lijkt mij echt ontzettend leuk om te doen zo`n analyse. Onbewust ga je toch keuzes maken die beter bij je passen!!(zeggen ze :))
  Een ontzettend mooie blog heb je, duidelijk een liefhebber!

  4 jun 2013 - Reply
  • admin

   Ja het is zeker leuk om een keer mee te maken. Klopt ook dat je onbewust wat meer gaat nadenken wat je aantrekt op een dag. Bedankt voor het compliment 🙂

   4 jun 2013 - Reply
 2. Inge

  Geef toe, het was wel vermakelijk dat alles toch weer klopte met je tegenstrijdigheden!

  29 mei 2013 - Reply
  • admin

   Hahaha het klopt zeker met mijn karakter, dat is nu net het grappige 🙂

   29 mei 2013 - Reply

Geef een reactie