pineapple-smoothie lay-out 2006

Toen een puber 10 jaar geleden haar domeinnaam kocht

Tien jaar geleden, kocht een jongedame voor het eerst haar eigen domeinnaam. Want ja ze voelde zich beperkt met de gratis variante van website builders en gratis servers. Vandaag de dag, is het dan toch echt precies 10 jaar geleden dat Pineapple-smoothie aan mij gekoppeld werd in de wondere wereld van het internet.

Ik besefte mij dat mijn domein vele vormen heeft gekend. Ja, ik schijn een twijfelkont te zijn als het aankomt op wel een blog, geen blog, wel alles online laten staan, drastisch alles deleten, combinatie van portfolio en blog, alleen portfolio om uiteindelijk toch weer terug te komen bij een parttime job als blogger (hoewel job, vrijtijdsbesteding bedoel ik)

Maar het leek mij wel een goed idee om even terug te kijk op 10 jaar pracht en praal op deze server. En dan doel ik vooral op mijn vormgeving skills. Want jongens, ik heb een archief gevonden…

Het begin (november 2006)….

Wie kent het begrip iframes nog? Want jongens wat waren die dingen geweldig. Waar we tegenwoordig eindeloze infinite blogrolletjes hebben en eindeloos veel mogelijkheden qua opmaak was er een tijd, 10 jaar geleden dus, dat we bij html1 en css1 nog niet zo heel veel mogelijkheden hadden. Mijn allereerste lay-out heb ik alleen nog qua achtergrond (600×800 pixels foto’s, lol) Het principe was simpel, mijn blog bestond uit een aantal pagina’s die allemaal een andere achtergrond hadden, met mooi gepositioneerde frames..

pineapple-smoothie lay-out 2006
pineapple-smoothie lay-out 2006
pineapple-smoothie lay-out 2006

Niet veel later (januari 2007)..

Mensen die mij kennen uit mij puberteit weten dat ik het meisje was die haar vrije tijd voornamelijk stak in bloggen, photoshoppen en html/css schrijven. Vaak deed ik dit voor mijn internetvriendjes en vriendinnetjes. Maar vaak kreeg ik dan de kriebels en knutselde ik voor mijzelf ook wel nieuwe lay-outs in elkaar. Het volgende plaatje wat ik vond was uit januari 2007, ik vond blijkbaar dat mijn blog wel een persoonlijker tintje kon krijgen. Want de photoshop skills zorgde voor dit pareltje..

Ja, links bovenin is een foto van mijzelf, shame on me voor mijn Motorola fucking roze RAZR en ja ik schijn een aantal akkoorden te kunnen spelen op een gitaar. Wat ik vooral heel tof vond aan deze “look” was dat het echt allemaal materiaal was uit mijn eigen wereld, inclusief tekening van Hilary duff (juist,….)

pineapple-smoothie lay-out 2006

De jaren erna (tot max 2010)….

Ja ik bleef schrijven, tweaken, photoshoppen. Er kwamen een hoop pareltjes en minder mooie pareltjes voorbij. Maar hier nog een kleine impressie. (Niet in de juiste volgorde overigens 🙂 )

Last but not least…

Wie kent het affiliatie ruilen nog? Want ook ik deed aan dit bijzondere effectieve fenomeen mee. Het was gewoon link ruil jaren terug. Alleen kreeg je dan een plekje op een pagina van iemand anders waar al honderden andere banners stonden.. Waaronder ik dus. Man dat was pas effectief! Ja, mensen soms mis ik die kermis attracties van een pagina’s….

affyps3affyps2affyps1

Ik heb nog veel meer, maar ik denk dat dit voorlopig wel weer genoeg gepruts is om mijn reputatie “kapot” te maken op het internet 😉

Wat herinner jij je nog van mijn stukje internet?

Geef een reactie