Verse eierpasta
vers gemaakte pasta op basis van ei en bloem
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
rusttijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 186 kcal
- 100 gram tipo 00 bloem
- 1 stuks eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepels water
Kluts het ei los
Meng het bloem met het ei, doe dit eerst met een vork wanneer het meer vast wordt kneed je het met je handen
voeg 1 eetlepel olijfolie toe terwijl je kneed
is het deeg wat droog? Voeg dan een klein beetje water toe. Afhankelijk van je bloem zal dit max 1 eetlepel water zijn
Vorm een bal van het pastadeeg en laat dit een half uur rusten
Rol het deeg uit tot een plak van 3mm dik, dit kan met een pastaroller of gewoon met een deegroller
Snijd in gewenste vorm! Voor tagliatelle kun je bijvoorbeeld gewoon stroken snijden
Kook de pasta in kokend water met zout. De pasta zal gaar zijn na ongeveer 3 minuten
Serving: 80gramCalories: 186kcalCarbohydrates: 36gProtein: 6gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gCholesterol: 2mgSodium: 2mgPotassium: 51mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 4IUCalcium: 8mgIron: 1mg