Ga terug

Pompoen Puree

puree van pompoen, basis van veel pompoen recepten
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
calorieën 354 kcal

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 Pompoen
  • 1 theelepel Zout

Instructies
 

  • Was de pompoen
  • Prik met een mes in je pompoen, doe dit op meerdere plekken. Zo kan de stoom uit de pompoen ontsnappen.
  • Plaats de pompoen in het midden van de oven voor 45-60 minuten (afhankelijk van de grote van je pompoen)
  • Laat de pompoen afkoelen
  • Snijd de pompoen door midden, verwijder de pitten (tip: de pitten kun je roosteren!)
  • Haal het vruchtvlees van de pompoen uit de schil
  • Prak het vruchtvlees tot een puree, voeg eventueel water toe om het smeuïger te maken
  • Voeg naar smaak zout toe (ik laat dit vaak weg, omdat ik de puree in andere recepten gebruik en daar zout aan toevoeg)

Nutrition

Calories: 354kcalCarbohydrates: 88gProtein: 14gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 401mgPotassium: 4624mgFiber: 7gSugar: 38gVitamin A: 115777IUVitamin C: 122mgCalcium: 286mgIron: 11mg
Trefwoord pompoen puree
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!