Pompoen Puree
puree van pompoen, basis van veel pompoen recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
- 1 Pompoen
- 1 theelepel Zout
Was de pompoen
Prik met een mes in je pompoen, doe dit op meerdere plekken. Zo kan de stoom uit de pompoen ontsnappen.
Plaats de pompoen in het midden van de oven voor 45-60 minuten (afhankelijk van de grote van je pompoen)
Laat de pompoen afkoelen
Snijd de pompoen door midden, verwijder de pitten (tip: de pitten kun je roosteren!)
Haal het vruchtvlees van de pompoen uit de schil
Prak het vruchtvlees tot een puree, voeg eventueel water toe om het smeuïger te maken
Voeg naar smaak zout toe (ik laat dit vaak weg, omdat ik de puree in andere recepten gebruik en daar zout aan toevoeg)
Calories: 354kcalCarbohydrates: 88gProtein: 14gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 401mgPotassium: 4624mgFiber: 7gSugar: 38gVitamin A: 115777IUVitamin C: 122mgCalcium: 286mgIron: 11mg