Ga terug
+ servings

Linzensoep

Verse rode linzensoep
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 33 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Arabisch, Armeens, Turks
Porties 2
calorieën 318 kcal

Equipment

  • Soeppan
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 125 gram gedroogde rode linzen
  • 1 liter bouillon
  • 1 ui
  • 2 winterpenen/wortels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 Eetlepel neutrale olie zonnebloem, arachideolie, etc
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes
  • Doe olie in de pan en fruit de ui aan
  • Snijd winterpeen ondertussen in blokjes
  • Wanneer de ui glazig, is voeg je de knoflook en komijn toe
  • Bak voor ongeveer 2 minuten
  • Voeg de blokjes winterpeen en linzen toe
  • Voeg de bouillon toe
  • Kook geheel tot linzen en winterpeen zacht zijn, dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren
  • Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot één geheel
  • Serveer de soep met wat gesnipperde lente-ui en een stukje brood

Nutrition

Serving: 250mlCalories: 318kcalCarbohydrates: 51gProtein: 23gFat: 3gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 1906mgPotassium: 1086mgFiber: 21gSugar: 10gVitamin A: 200IUVitamin C: 11mgCalcium: 106mgIron: 6mg
Trefwoord Soep
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!