Linzensoep
Verse rode linzensoep
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 33 minuten min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Arabisch, Armeens, Turks
Porties 2
calorieën 318 kcal
- 125 gram gedroogde rode linzen
- 1 liter bouillon
- 1 ui
- 2 winterpenen/wortels
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1 Eetlepel neutrale olie zonnebloem, arachideolie, etc
- peper
- zout
Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes
Doe olie in de pan en fruit de ui aan
Snijd winterpeen ondertussen in blokjes
Wanneer de ui glazig, is voeg je de knoflook en komijn toe
Bak voor ongeveer 2 minuten
Voeg de blokjes winterpeen en linzen toe
Voeg de bouillon toe
Kook geheel tot linzen en winterpeen zacht zijn, dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren
Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot één geheel
Serveer de soep met wat gesnipperde lente-ui en een stukje brood
Serving: 250mlCalories: 318kcalCarbohydrates: 51gProtein: 23gFat: 3gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 1906mgPotassium: 1086mgFiber: 21gSugar: 10gVitamin A: 200IUVitamin C: 11mgCalcium: 106mgIron: 6mg