Ga terug
–+ servings
brusselse wafels

Brusselse wafels

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Belgisch
Porties 12 wafels

Equipment

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem patent
  • 250 gram boter
  • 7 gram bakpoeder
  • 500 ml melk
  • 250 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel zout

Instructies
 

  • Haal alles van te voren uit de koelkast. De eieren, boter en de melk moeten op kamertemperatuur zijn
  • Mix de suiker en de boter door elkaar. Dit doe je tot er een luchtig beslag ontstaat
  • Voeg de eieren een voor een toe terwijl je mixt
  • Voeg langzaam de melk toe terwijl je mixt
  • Voeg de vanille extract en het zout toe aan je beslag
  • Zeef de bloem en het bakpoeder door het beslag. Mix alles nog even goed door tot je een glad beslag hebt
  • Laat het beslag een half uur rusten, verwarm ondertussen je wafelijzer
  • Afhankelijk van je wafelijzer, giet je 1 opscheplepel beslag per wafel in het ijzer. Je wafel is klaar wanneer er geen stoom meer aan de zijkant van het wafelijzer komt
Trefwoord Bakken, snack, Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!