Ga terug
+ servings

Pannenkoeken

Basis recept voor de pannenkoek. Zonder pakjes of zakjes.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Nagerecht, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Nederlands, Vlaams,
Porties 4 pannenkoeken
calorieën 216 kcal

Equipment

  • Beslagkom
  • Garde
  • Koekenpan
  • Soeplepel
  • Spatel

Ingrediënten
  

  • 200 gram Bloem
  • 0,2 liter melk volle melk, magere melk, sojamelk, jij kiest!
  • 1 stuk ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter om in te bakken

Instructies
 

  • Klop het ei los.
  • Voeg de melk toe en meng het goed met het ei.
  • Zeef de bloem en voeg het beetje bij beetje toe aan de melk en het ei. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg het zout en de vanille extract toe en meng het nog eenmaal door.
  • Zet een koekenpan op je kookstel en laat hem goed warm worden.
  • Voeg een klontje boter toe aan de pan. Schep met een soeplepel beslag in de pan.
  • Wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is. Draai hem dan om (dit zal zo’n 2-3 minuten duren).
  • Bak de pannenkoek nog zo’n 2 minuten aan de andere kant
  • Herhaal alles voor de het overige beslag en serveer de pannenkoeken!

Nutrition

Calories: 216kcalCarbohydrates: 41gProtein: 7gFat: 2gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gCholesterol: 7mgSodium: 48mgPotassium: 132mgFiber: 1gSugar: 3gVitamin A: 94IUCalcium: 71mgIron: 2mg
Trefwoord Bakken, Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!