Ga terug
+ servings
recept verse eierpasta pineapplesmoothie

Verse eierpasta

vers gemaakte pasta op basis van ei en bloem
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
rusttijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 186 kcal

Equipment

  • Mengkom

Ingrediënten
  

  • 100 gram tipo 00 bloem
  • 1 stuks eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepels water

Instructies
 

  • Kluts het ei los
  • Meng het bloem met het ei, doe dit eerst met een vork wanneer het meer vast wordt kneed je het met je handen
  • voeg 1 eetlepel olijfolie toe terwijl je kneed
  • is het deeg wat droog? Voeg dan een klein beetje water toe. Afhankelijk van je bloem zal dit max 1 eetlepel water zijn
  • Vorm een bal van het pastadeeg en laat dit een half uur rusten
  • Rol het deeg uit tot een plak van 3mm dik, dit kan met een pastaroller of gewoon met een deegroller
  • Snijd in gewenste vorm! Voor tagliatelle kun je bijvoorbeeld gewoon stroken snijden
  • Kook de pasta in kokend water met zout. De pasta zal gaar zijn na ongeveer 3 minuten

Nutrition

Serving: 80gramCalories: 186kcalCarbohydrates: 36gProtein: 6gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gCholesterol: 2mgSodium: 2mgPotassium: 51mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 4IUCalcium: 8mgIron: 1mg
Trefwoord Pasta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!