Ga terug
–+ servings

Groene Curry

Basis groene Curry gevuld met groentes en vlees
3 van 1 stem
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Equipment

  • vijzel of hakmolen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel vissaus kan ook eventueel met sojasaus
  • 3 cm verse gember
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel kerrie
  • 200 ml kokosmelk
  • peper
  • zout
  • olie
  • 200 gram varkensfilet vervang eventueel voor 200 gram kikkererwten
  • 1/2 courgette
  • rode paprika
  • 100 gram kastanje champignons
  • 1 prei

Instructies
 

  • Haal de schil van de ui, knoflook en gember en snijd ze in kleinere stukken
  • Hak ook de rode peper in kleinere stukken, houd je niet zo van pittig eten? Verwijder de zaadlijsten
  • Stop de ui, knoflook, gember en rode peper met de vissaus in de hakmolen of vijzel en hak of vijzel het fijn
  • Voeg de kerrie en komijn toe aan het mengsel
  • Snijd de groentes en varkensfilet in stukken
  • Verhit in een pan de olie en bak eerst de varkensfilet een minuutje aan
  • Voeg het curry mengsel en champignons toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee
  • Giet de kokosmelk erbij en voeg de overige groentes toe
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper
  • Kook de curry ongeveer 10 minuten of totdat de groentes en het vlees gaar zijn
  • Serveer deze groene curry met rijst naar keuze of lekkere noedels. Smakelijk!
Trefwoord Curry
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!