Meng het lauw warme water met de gedroogde gist. Laat dit 5 minuten staan. Als goed is ontstaat er een soort foam bovenaan het water. Dit komt door de gist.
Meng ondertussen de meel met het zout.
Voeg het water gist mengsel toe aan het meel. Voeg ook 1 eetlepel olie toe. Meng het eerst met spatel tot je een bol kunt vormen. Uiteraard kun je ook een mixer gebruiken met deeghaak.
Wanneer het deeg een bol is kneed je het nog minimaal 10 minuten door.
Laat het deeg voor een 1 uur tot 1,5 uur rijzen. Dit doe je door het deeg in een ingevette kom , met een natte theedoek erop, op een warme plek neer te zetten. Je deeg moet minimaal verdubbelen aan volume.
Vorm van het deeg 8 gelijke stukken voor grote buns, of 16 gelijke stukken of kleine buns. Laat deze nogmaals een half uur rijzen onder een natte theedoek.
Rol de deegbolletjes uit. Voor het beste resultaat mogen ze maximaal 5 mm dik zijn.
Smeer de bovenkant van de plakjes in met olie en vouw ze dubbel. Dit voorkomt dat de bun gaat plakken. Leg de opgevouwen bao buns op bakpapier. Ik gebruik kleine vierkantjes voor elke bun.
Stoom de buns voor 12 minuten gaar in de pan.
Nutrition
Serving: 1stukCalories: 252kcal
Trefwoord basis, fingerfood, stomen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!